Fabian Smeets (ING): ‘DSM voert strategie uit’

DSM maakte half december bekend dat overeenstemming is bereikt over de verkoop van het resterende deel van DSM Elastomers (DSM Elastomers) aan LANXESS voor een bedrag van € 310 miljoen, exclusief liquide middelen en vrij van schuld.

De voorgenomen verkoop zal naar verwachting in de eerste maanden van 2011 worden afgerond, afhankelijk van de voortgang van de gebruikelijke goedkeurings- en meldingsprocedures bij toezichthoudende en andere instanties.

De voorgenomen verkoop van DSM Elastomers, producent van EP(D)M rubber onder de merknaam Keltan®, vloeit voort uit DSM’s ambitie om zich te focussen op Life Sciences en Materials Sciences.

DSM Elastomers past niet langer bij deze focus. Eerder dit jaar verkocht DSM de businessunit Thermoplastic Elastomers (Sarlink®), voorheen onderdeel van deze businessgroep, aan Teknor Apex Company.

De prijs die voor DSM Elastomers wordt betaald komt overeen met een EBITDA multiple van ruwweg 6 uitgaand van de verwachte EBITDA voor 2010.

DSM verwacht na de closing een boekwinst van ruim € 100 miljoen te rapporteren als gevolg van de transactie. Circa 420 werknemers zullen na afronding van de verkoop overgaan naar de nieuwe eigenaar.

Deze bekendmaking markeert de laatste stap in de transformatie van DSM, die begon met DSM’s aankondiging in september 2007 van een desinvesteringsprogramma als onderdeel van het Versnelde Vision 2010-programma.

Fabian Smeets (ING): “DSM voert zijn strategie geleidelijk aan uit, zo is recent gebleken. Ik handhaaf het koopadvies voor het aandeel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content