Faber stelt echter vast dat de geldcreatie door de centrale banken er toe heeft geleid dat alles van aandelen over obligaties tot en met Bitcoin en landbouwgrond tot onhoudbare proporties werd opgeblazen. Liquiditeiten zijn in onuitputtelijke voorraden beschikbaar en op die manier werd de basis gelegd voor de vorming van een enorme zeepbel.

Maar volgens Faber hoeven die zeepbellen niet onmiddellijk uiteen te spatten. Zolang de Amerikaanse centrale bank onverstoorbaar geld blijft drukken en zolang de rentevoeten historisch laag blijven kunnen de zeepbellen blijven bestaan. Het staat echter als een paal boven water dat ze ooit zullen ontploffen.

Faber stelt echter vast dat de geldcreatie door de centrale banken er toe heeft geleid dat alles van aandelen over obligaties tot en met Bitcoin en landbouwgrond tot onhoudbare proporties werd opgeblazen. Liquiditeiten zijn in onuitputtelijke voorraden beschikbaar en op die manier werd de basis gelegd voor de vorming van een enorme zeepbel. Maar volgens Faber hoeven die zeepbellen niet onmiddellijk uiteen te spatten. Zolang de Amerikaanse centrale bank onverstoorbaar geld blijft drukken en zolang de rentevoeten historisch laag blijven kunnen de zeepbellen blijven bestaan. Het staat echter als een paal boven water dat ze ooit zullen ontploffen.