Faber, één van de meest hardnekkige beren op Wall Street, ziet namelijk de eerste vermoeidheidsverschijnselen op Wall Street opduiken.

De Standard & Poor's 500 is op één maand tijd met 5% gestegen, sinds november van vorig jaar heeft de index al een klim met 12% achter de rug.

De stijgende beweging lijkt echter aan kracht te verliezen, er is namelijk momenteel sprake van een overkochte situatie.

Hoewel hij een verdere stijging van de koersen niet uitsluit, is hij zijn long posities stapsgewijs aan het afbouwen. Faber heeft al eerder een scenario zoals in 1987 naar voren geschoven.

Toen steeg de Amerikaanse beurs met 41% tot en met augustus, om vervolgens in oktober en november met 40% te corrigeren.

Faber, één van de meest hardnekkige beren op Wall Street, ziet namelijk de eerste vermoeidheidsverschijnselen op Wall Street opduiken. De Standard & Poor's 500 is op één maand tijd met 5% gestegen, sinds november van vorig jaar heeft de index al een klim met 12% achter de rug. De stijgende beweging lijkt echter aan kracht te verliezen, er is namelijk momenteel sprake van een overkochte situatie. Hoewel hij een verdere stijging van de koersen niet uitsluit, is hij zijn long posities stapsgewijs aan het afbouwen. Faber heeft al eerder een scenario zoals in 1987 naar voren geschoven. Toen steeg de Amerikaanse beurs met 41% tot en met augustus, om vervolgens in oktober en november met 40% te corrigeren.