De kans bestaat dat dit al ergens in de loop van de tweede helft van dit jaar het geval zal zijn. Volgens Faber was de crisis van 2008 nog maar een voorsmaakje van wat ons te wachten staat. Het ergste van alles is dat de situatie nog erger is dan zes jaar geleden.

Het totaal bedrag aan uitstaande schulden is nu 30% hoger dan in 2008. Bovendien is de Amerikaanse economie niet aan de beterhand. Wanneer de ingrepen van de Amerikaanse centrale bank weggecijferd worden, is er allesbehalve sprake van groei in de economie.

De kans bestaat dat dit al ergens in de loop van de tweede helft van dit jaar het geval zal zijn. Volgens Faber was de crisis van 2008 nog maar een voorsmaakje van wat ons te wachten staat. Het ergste van alles is dat de situatie nog erger is dan zes jaar geleden. Het totaal bedrag aan uitstaande schulden is nu 30% hoger dan in 2008. Bovendien is de Amerikaanse economie niet aan de beterhand. Wanneer de ingrepen van de Amerikaanse centrale bank weggecijferd worden, is er allesbehalve sprake van groei in de economie.