De toenemende ongelijkheid wat de verdeling van de welvaart brengt mee dat de rijken zich nergens meer kunnen verbergen. Ze moeten voorbereid zijn om 20 tot 30% van hun welvaart in te leveren, waarbij ze uiteindelijk nog blij mogen zijn dat ze het er levend van afbrengen.

Het probleem is volgens Faber heel eenvoudig: 92% van de rijkdom is in handen van amper 5% van de bevolking. De meeste mensen profiteren niet van de stijging van de beurskoersen om de eenvoudige reden dat ze geen aandelen bezitten.

Ze hebben wel alle last van de wereld om rond te komen, gezien de stijgende kosten van het levensonderhoud., Een dergelijke situatie is op langere termijn onhoudbaar.

De toenemende ongelijkheid wat de verdeling van de welvaart brengt mee dat de rijken zich nergens meer kunnen verbergen. Ze moeten voorbereid zijn om 20 tot 30% van hun welvaart in te leveren, waarbij ze uiteindelijk nog blij mogen zijn dat ze het er levend van afbrengen. Het probleem is volgens Faber heel eenvoudig: 92% van de rijkdom is in handen van amper 5% van de bevolking. De meeste mensen profiteren niet van de stijging van de beurskoersen om de eenvoudige reden dat ze geen aandelen bezitten. Ze hebben wel alle last van de wereld om rond te komen, gezien de stijgende kosten van het levensonderhoud., Een dergelijke situatie is op langere termijn onhoudbaar.