Maar Tillerson ziet die energieonafhankelijkheid ook niet zo snel gebeuren en dat is hem volgens hem misschien maar goed zo. De huidige situatie is nog niet zo slecht omdat de Verenigde Staten op dit moment van verschillende energiebronnen afhankelijk zijn.

Die verschillende energiebronnen reduceren ook de volatiliteit in de olieprijs. Maar wanneer de VS alleen op de eigen productie moet rekenen, kan de prijs voor ruwe olie snel de hoogte inschieten wanneer er ergens iets gebeurt. Tillerson adviseert dan ook om voorzichtig te zijn met de schaalolievoorraden.

Maar Tillerson ziet die energieonafhankelijkheid ook niet zo snel gebeuren en dat is hem volgens hem misschien maar goed zo. De huidige situatie is nog niet zo slecht omdat de Verenigde Staten op dit moment van verschillende energiebronnen afhankelijk zijn. Die verschillende energiebronnen reduceren ook de volatiliteit in de olieprijs. Maar wanneer de VS alleen op de eigen productie moet rekenen, kan de prijs voor ruwe olie snel de hoogte inschieten wanneer er ergens iets gebeurt. Tillerson adviseert dan ook om voorzichtig te zijn met de schaalolievoorraden.