Een naar beneden bijgestelde verwachting voor de productie en een ongewijzigd bestedingsplan hielden de headlines in hun greep.

Volgens ABN Amro had de aandacht uit moeten gaan naar de verbetering van de onderliggende winst van Exxon en naar de stijging van de kasstroom, omdat dit uiteindelijk de koers van Exxon kan laten oplopen.

Recent stipten wij al aan dat de verschuiving van Exxon richting olievaten met een hogere marge en de lagere kapitaaluitgaven voor ons redenen zijn om Exxon te kiezen boven concurrenten.

Niets aan de jaarlijkse analistendag heeft hier iets aan veranderd. Hoewel ABN Amro van plan is de meest recente vooruitzichten van

het bedrijf mee te nemen in de verwachtinge, veranderen de analisten van de bank niets aan de schatting van de reële waarde.

Na weloverwogen beslissingen om de winstgevendheid te verbeteren verlaagde Exxon de productieverwachtingen voor 2017 met zo'n 500 miljoen olievaten per dag (boe/d). ABN Amro handhaaft een neutraal advies.

Een naar beneden bijgestelde verwachting voor de productie en een ongewijzigd bestedingsplan hielden de headlines in hun greep. Volgens ABN Amro had de aandacht uit moeten gaan naar de verbetering van de onderliggende winst van Exxon en naar de stijging van de kasstroom, omdat dit uiteindelijk de koers van Exxon kan laten oplopen. Recent stipten wij al aan dat de verschuiving van Exxon richting olievaten met een hogere marge en de lagere kapitaaluitgaven voor ons redenen zijn om Exxon te kiezen boven concurrenten. Niets aan de jaarlijkse analistendag heeft hier iets aan veranderd. Hoewel ABN Amro van plan is de meest recente vooruitzichten van het bedrijf mee te nemen in de verwachtinge, veranderen de analisten van de bank niets aan de schatting van de reële waarde. Na weloverwogen beslissingen om de winstgevendheid te verbeteren verlaagde Exxon de productieverwachtingen voor 2017 met zo'n 500 miljoen olievaten per dag (boe/d). ABN Amro handhaaft een neutraal advies.