Tijdens een conference call werd duidelijk dat de zwakkere cijfers worden veroorzaakt door uitval en onderhoud van de raffinagecapaciteiten.

Daarnaast is het moeilijk om het tweede kwartaal met dezelfde periode vorig jaar te vergelijken, omdat Exxon Mobil toen een raffinaderij in Japan had verkocht.

De algemene trend voor Exxon is dus iets positiever, hoewel de winsten van olie- en gasverkopen met 25% zijn gedaald. De verkoop van chemische producten daalde met 48%.

Het bedrijf was van plan om in het derde kwartaal voor USD 4 miljard aan eigen aandelen in te kopen, maar heeft dit nu verlaagd tot USD 3 miljard.

Exxon heeft het kapitaal nodig om te investeren. Exxon heeft al aangegeven in 2013 een lagere olie- en gasproductie te verwachten ten opzichte van vorig jaar.

Oliebedrijven hebben last van lagere energieprijzen, zeer hoge exploratiekosten en een lager dan verwachte vraag. Ook gebruiken mensen in westerse regio's de energie efficiënter.

Daarnaast moeten de grote oliemaatschappijen zoals Shell, Chevron, Exxon, Total en BP inzetten op het opbouwen van nieuwe reserves, wat duur is. Dit gebeurt in een omgeving met lagere energieprijzen. Een trendomkeer lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk.

Tijdens een conference call werd duidelijk dat de zwakkere cijfers worden veroorzaakt door uitval en onderhoud van de raffinagecapaciteiten. Daarnaast is het moeilijk om het tweede kwartaal met dezelfde periode vorig jaar te vergelijken, omdat Exxon Mobil toen een raffinaderij in Japan had verkocht. De algemene trend voor Exxon is dus iets positiever, hoewel de winsten van olie- en gasverkopen met 25% zijn gedaald. De verkoop van chemische producten daalde met 48%. Het bedrijf was van plan om in het derde kwartaal voor USD 4 miljard aan eigen aandelen in te kopen, maar heeft dit nu verlaagd tot USD 3 miljard. Exxon heeft het kapitaal nodig om te investeren. Exxon heeft al aangegeven in 2013 een lagere olie- en gasproductie te verwachten ten opzichte van vorig jaar. Oliebedrijven hebben last van lagere energieprijzen, zeer hoge exploratiekosten en een lager dan verwachte vraag. Ook gebruiken mensen in westerse regio's de energie efficiënter. Daarnaast moeten de grote oliemaatschappijen zoals Shell, Chevron, Exxon, Total en BP inzetten op het opbouwen van nieuwe reserves, wat duur is. Dit gebeurt in een omgeving met lagere energieprijzen. Een trendomkeer lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk.