Dit heeft de Griekse kiezers geenszins afgeschrikt, Gouden Dageraard behaalde uiteindelijk met een neo-nazi programma uiteindelijk ongeveer 7% van de stemmen. Dat betekent dat de partij momenteel maar liefst 18 vertegenwoordigers in het parlement heeft.

Front National eveneens in opmars

Gouden Dageraad, dat in zijn vlag een embleem voert dat regelrecht aan de Nazi-swastika doet denken, is geen alleenstaand geval.

In Frankrijk maakte het Front National zijn come-back in het parlement, met twee zetels. Het scheelde bovendien geen haar of het waren er vier geworden.

Gouden Dageraard en Front National lijken nog klein, maar beschouwden de huidige positie als een bruggenhoofd. Wanneer de klassieke partijen er een potje van blijven maken zoals ze tot dusver hebben gedaan, kan extreem-rechts bij toekomstige verkiezingen (veel) groter worden en dat niet alleen in Griekenland en Frankrijk.

Dit heeft de Griekse kiezers geenszins afgeschrikt, Gouden Dageraard behaalde uiteindelijk met een neo-nazi programma uiteindelijk ongeveer 7% van de stemmen. Dat betekent dat de partij momenteel maar liefst 18 vertegenwoordigers in het parlement heeft. Front National eveneens in opmars Gouden Dageraad, dat in zijn vlag een embleem voert dat regelrecht aan de Nazi-swastika doet denken, is geen alleenstaand geval. In Frankrijk maakte het Front National zijn come-back in het parlement, met twee zetels. Het scheelde bovendien geen haar of het waren er vier geworden. Gouden Dageraard en Front National lijken nog klein, maar beschouwden de huidige positie als een bruggenhoofd. Wanneer de klassieke partijen er een potje van blijven maken zoals ze tot dusver hebben gedaan, kan extreem-rechts bij toekomstige verkiezingen (veel) groter worden en dat niet alleen in Griekenland en Frankrijk.