De Brusselse BEL 20 opende weliswaar iets lager, maar ook hier is van grote bewegingen geen sprake. De extreem-rechtse opmars bij de Europese verkiezingen schrikt de beleggers blijkbaar niet af.

De beurs van Tokio sloot vanmorgen eveneens in de plus af.

De Aziatische beurzen drijven volgens professor Stefan Duchateau geleidelijk naar hogere koersniveaus onder de assumptie dat de situatie in China dermate acuut is geworden, dat stimulerende maatregelen onvermijdelijk zijn.

Het uitblijven van de nodige adrenalinestoten, zonder dat de Chinese overheid ook maar één hint geeft die wijst in deze richting, maakt Duchateau echter wat wantrouwig.

Aan de voorwaarden om tot een rentedaling te komen, is immers ruimschoots voldaan: stabiele lage inflatie, zowel in het algemeen als met betrekking tot voedselprijzen, in combinatie met afgekoelde interbancaire rentetarieven. Toch gebeurt er voorlopig niets. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Brusselse BEL 20 opende weliswaar iets lager, maar ook hier is van grote bewegingen geen sprake. De extreem-rechtse opmars bij de Europese verkiezingen schrikt de beleggers blijkbaar niet af. De beurs van Tokio sloot vanmorgen eveneens in de plus af. De Aziatische beurzen drijven volgens professor Stefan Duchateau geleidelijk naar hogere koersniveaus onder de assumptie dat de situatie in China dermate acuut is geworden, dat stimulerende maatregelen onvermijdelijk zijn. Het uitblijven van de nodige adrenalinestoten, zonder dat de Chinese overheid ook maar één hint geeft die wijst in deze richting, maakt Duchateau echter wat wantrouwig. Aan de voorwaarden om tot een rentedaling te komen, is immers ruimschoots voldaan: stabiele lage inflatie, zowel in het algemeen als met betrekking tot voedselprijzen, in combinatie met afgekoelde interbancaire rentetarieven. Toch gebeurt er voorlopig niets. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.