De chronisch hoge werkloosheid bezorgt president François Hollande slapeloze nachten, maar een mirakeloplossing heeft de president niet bij de hand. De concurrentiekracht van de Franse bedrijven laat zwaar te wensen over en wordt bovendien nog eens ondergraven door de sterke euro.

Maar bovendien heeft de uitslag van de recente gemeenteraadsverkiezingen heel wat wenkbrauwen doen fronsen. Extreem rechts kan de beleggers wegjagen van de Franse beurs. Er is namelijk geen enkel ander geïndustrialiseerd land dat met dergelijke uitdagingen geconfronteerd wordt.

De chronisch hoge werkloosheid bezorgt president François Hollande slapeloze nachten, maar een mirakeloplossing heeft de president niet bij de hand. De concurrentiekracht van de Franse bedrijven laat zwaar te wensen over en wordt bovendien nog eens ondergraven door de sterke euro. Maar bovendien heeft de uitslag van de recente gemeenteraadsverkiezingen heel wat wenkbrauwen doen fronsen. Extreem rechts kan de beleggers wegjagen van de Franse beurs. Er is namelijk geen enkel ander geïndustrialiseerd land dat met dergelijke uitdagingen geconfronteerd wordt.