De uitslag van de verkiezingen kan de Griekse toekomst voor de komende 10 jaar helpen bepalen, want de gespletenheid van het land werd meer dan duidelijk.

Alles hangt namelijk af van hoe de extreem-linkse partij Syriza van Alexis Tsipras en de extreem-rechtse partij Gouden Dageraad van Ilias Panagiotaros in de toekomst gaan evolueren.

Wanneer leftwinger Tsipras in een niet zo verre toekomst aan de macht komt zal alles in Griekenland op losse schroeven komen te staan. Gaan de Grieken dan nog langer in de Euro-zone kunnen blijven? We durven het te betwijfelen.

Griekenland kan snel verarmen

Stefanos Manos, een voormalig minister van financiën in Griekenland, houdt zijn hart vast wanneer Tsipras daadwerkelijk aan de macht zou komen. Manos raadt de Grieken aan om toch tweemaal na te denken alvorens hun stem bij de volgende verkiezingen aan deze man te geven.

Wanneer Griekenland gedwongen wordt om de Euro te verlaten, kan het pijlsnel bergaf gaan met het land. Duitsland zal namelijk korte metten maken met een Griekenland dat onder leiding van Tsipras een eigenzinnige koers gaat varen. De externe steun zal meteen wegvallen en het land zal in no-time een ontwikkelingsland worden.

De uitslag van de verkiezingen kan de Griekse toekomst voor de komende 10 jaar helpen bepalen, want de gespletenheid van het land werd meer dan duidelijk. Alles hangt namelijk af van hoe de extreem-linkse partij Syriza van Alexis Tsipras en de extreem-rechtse partij Gouden Dageraad van Ilias Panagiotaros in de toekomst gaan evolueren. Wanneer leftwinger Tsipras in een niet zo verre toekomst aan de macht komt zal alles in Griekenland op losse schroeven komen te staan. Gaan de Grieken dan nog langer in de Euro-zone kunnen blijven? We durven het te betwijfelen.Griekenland kan snel verarmen Stefanos Manos, een voormalig minister van financiën in Griekenland, houdt zijn hart vast wanneer Tsipras daadwerkelijk aan de macht zou komen. Manos raadt de Grieken aan om toch tweemaal na te denken alvorens hun stem bij de volgende verkiezingen aan deze man te geven. Wanneer Griekenland gedwongen wordt om de Euro te verlaten, kan het pijlsnel bergaf gaan met het land. Duitsland zal namelijk korte metten maken met een Griekenland dat onder leiding van Tsipras een eigenzinnige koers gaat varen. De externe steun zal meteen wegvallen en het land zal in no-time een ontwikkelingsland worden.