De Japanse financieminister Yoshihiko Noda kondigde aan dat de meeting in Tokio zal plaatsvinden. Onderwerpen van gesprek wordt op de eerste plaats de stijging van de koers van de yen.

Daarnaast zal ook de situatie op de Japanse obligatiemarkt worden bekeken. Japan zal veel nieuwe staatsobligaties moeten uitgeven om de schade van de ramp te helpen herstellen.

Masafumi Yamamoto, chief currency strategist bij Barclays in Tokio, sluit niet uit dat G-7 uiteindelijk zal besluiten om gezamenlijk te interveniëren om de stijging van de koers van de yen af te remmen.

De Japanse financieminister Yoshihiko Noda kondigde aan dat de meeting in Tokio zal plaatsvinden. Onderwerpen van gesprek wordt op de eerste plaats de stijging van de koers van de yen. Daarnaast zal ook de situatie op de Japanse obligatiemarkt worden bekeken. Japan zal veel nieuwe staatsobligaties moeten uitgeven om de schade van de ramp te helpen herstellen. Masafumi Yamamoto, chief currency strategist bij Barclays in Tokio, sluit niet uit dat G-7 uiteindelijk zal besluiten om gezamenlijk te interveniëren om de stijging van de koers van de yen af te remmen.