Stephen Leeb, voorzitter van de Leeb Group en auteur van het boek The Coming Economic Collapse: How You Can Thrive When Oil Costs $200 a Barrel, waarschuwt dat in deze situatie niet snel verandering gaat komen.

De extra capaciteit van de OPEC is veel lager dan algemeen gedacht, aldus Leeb. Volgens Leeb onderschat de markt de invloed van wijzigingen in de vraag op de olieprijs.

Onlangs lekte via Wikileaks uit dat de Saoedische olievoorraden 40% lager zouden zijn dan tot dusver wordt aangenomen. Dit bericht lijkt de boodschap van Stephen Leeb te bevestigen.

Leeb ziet de olieprijs in de toekomst dan ook verder stijgen. Sadad al-Husseini, een ex-geoloog van Aramco, verklaarde overigens dat de olieproductie in zijn land in 2012 een piek gaat bereiken.

Stephen Leeb, voorzitter van de Leeb Group en auteur van het boek The Coming Economic Collapse: How You Can Thrive When Oil Costs $200 a Barrel, waarschuwt dat in deze situatie niet snel verandering gaat komen. De extra capaciteit van de OPEC is veel lager dan algemeen gedacht, aldus Leeb. Volgens Leeb onderschat de markt de invloed van wijzigingen in de vraag op de olieprijs. Onlangs lekte via Wikileaks uit dat de Saoedische olievoorraden 40% lager zouden zijn dan tot dusver wordt aangenomen. Dit bericht lijkt de boodschap van Stephen Leeb te bevestigen. Leeb ziet de olieprijs in de toekomst dan ook verder stijgen. Sadad al-Husseini, een ex-geoloog van Aramco, verklaarde overigens dat de olieproductie in zijn land in 2012 een piek gaat bereiken.