Exporteren is de eenvoudigste manier om uit een crisis te komen. De Duitse auto-industrie profiteert nu van de hang naar degelijkheid die je vaak ziet in tijden van crisis.

BMW en Mercedes verkopen goed. Aangezien Duitsland onze grootste handelspartner is, profiteren landen als Nederland en België mee.

Maar de gevaren voor de euro zijn volgens Sterken nog niet geweken. Europese banken staan er minder goed voor dan Amerikaanse banken.

Doordat op de financiële markten nog steeds met argusogen naar de schulden en tekorten in zwakke eurolanden wordt gekeken, kan snel een nieuwe vertrouwenscrisis ontstaan, waarschuwt Sterken.

Meer evenwicht in het eurogebied is van groot belang voor de stabiliteit van de euro. Sterken: In de rijke eurolanden leeft het idee: 'wij betalen voor het arme zuiden zonder dat we daar iets voor terugzien'.

Als de zwakke eurolanden niet hervormen, kan een nieuwe klap in de toekomst de euro fataal worden. Rijke eurolanden zullen dan veel minder snel bereid zijn de helpende hand te bieden.

Exporteren is de eenvoudigste manier om uit een crisis te komen. De Duitse auto-industrie profiteert nu van de hang naar degelijkheid die je vaak ziet in tijden van crisis. BMW en Mercedes verkopen goed. Aangezien Duitsland onze grootste handelspartner is, profiteren landen als Nederland en België mee. Maar de gevaren voor de euro zijn volgens Sterken nog niet geweken. Europese banken staan er minder goed voor dan Amerikaanse banken. Doordat op de financiële markten nog steeds met argusogen naar de schulden en tekorten in zwakke eurolanden wordt gekeken, kan snel een nieuwe vertrouwenscrisis ontstaan, waarschuwt Sterken. Meer evenwicht in het eurogebied is van groot belang voor de stabiliteit van de euro. Sterken: In de rijke eurolanden leeft het idee: 'wij betalen voor het arme zuiden zonder dat we daar iets voor terugzien'. Als de zwakke eurolanden niet hervormen, kan een nieuwe klap in de toekomst de euro fataal worden. Rijke eurolanden zullen dan veel minder snel bereid zijn de helpende hand te bieden.