De output in mijnen, fabrieken en raffinaderijen steeg tijdens het tweede kwartaal met 3% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. In mei was al een stijging met 3,20% opgetekend.

Bij de cijfers is rekening gehouden met het aantal gewerkte dagen. Volgens het Spaans ministerie van Economie wordt de industriële productie vooral positief beïnvloed door de export.

In het eerste kwartaal herstelde Spanje van een recessie bijna twee jaar heeft aangesleept. Dat herstel getrokken door de export, onder andere door bedrijven als

Acerinox SA. De grootste producten van roestvrij staal in de wereld trok zijn productie op als gevolg van een toename van de vraag.

De output in mijnen, fabrieken en raffinaderijen steeg tijdens het tweede kwartaal met 3% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. In mei was al een stijging met 3,20% opgetekend. Bij de cijfers is rekening gehouden met het aantal gewerkte dagen. Volgens het Spaans ministerie van Economie wordt de industriële productie vooral positief beïnvloed door de export. In het eerste kwartaal herstelde Spanje van een recessie bijna twee jaar heeft aangesleept. Dat herstel getrokken door de export, onder andere door bedrijven als Acerinox SA. De grootste producten van roestvrij staal in de wereld trok zijn productie op als gevolg van een toename van de vraag.