Daarnaast is de olieprijs de laatste dagen gestegen als gevolg van de opgelopen spanning in het Midden-Oosten. Last but not least is er de prijsexplosie voor granen als maïs, tarwe en soja.

Deze prijsexplosie kan de inflatie aanwakkeren en dat op een moment dat de centrale banken proberen de economie te stimuleren door de rente te laten zakken.

Goud- en zilverprijs kunnen verder onder druk komen te staan

De goudprijs wordt sinds de top vorig jaar geconfronteerd met een

proces van lagere toppen. In de afgelopen weken zit de goudprijs gevangen in een symmetrische driehoek.

De symmetrische driehoek is een continuatiepatroon. De dalende driehoek is volgens Theodoor Gilissen Bankiers bearish van aard.

Dit zijn twee argumenten om te anticiperen op een neerwaartse uitbraak in de komende weken. De dalende weerstandlijn van de driehoeksformatie acteert als 'stop loss' voor de negatieve vooruitzichten voor de goudprijs.

De wisselend oranje/rode candles geven aan dat er sprake is van een dalende trend.

De grafiek van de zilverprijs toont dalende 20-daags en 120-daags gemiddelden. De kansen op een uitbraak nemen toe en gelet op de hellingshoeken van beide gemiddelden lijkt de meest waarschijnlijke richting omlaag.

De horizontale steun kent drie bodems rond $ 26 waaronder de ruimte naar de onderkant van het dalende trendkanaal uitzonderlijk groot is.

Daarnaast is de olieprijs de laatste dagen gestegen als gevolg van de opgelopen spanning in het Midden-Oosten. Last but not least is er de prijsexplosie voor granen als maïs, tarwe en soja. Deze prijsexplosie kan de inflatie aanwakkeren en dat op een moment dat de centrale banken proberen de economie te stimuleren door de rente te laten zakken.Goud- en zilverprijs kunnen verder onder druk komen te staan De goudprijs wordt sinds de top vorig jaar geconfronteerd met een proces van lagere toppen. In de afgelopen weken zit de goudprijs gevangen in een symmetrische driehoek. De symmetrische driehoek is een continuatiepatroon. De dalende driehoek is volgens Theodoor Gilissen Bankiers bearish van aard. Dit zijn twee argumenten om te anticiperen op een neerwaartse uitbraak in de komende weken. De dalende weerstandlijn van de driehoeksformatie acteert als 'stop loss' voor de negatieve vooruitzichten voor de goudprijs. De wisselend oranje/rode candles geven aan dat er sprake is van een dalende trend. De grafiek van de zilverprijs toont dalende 20-daags en 120-daags gemiddelden. De kansen op een uitbraak nemen toe en gelet op de hellingshoeken van beide gemiddelden lijkt de meest waarschijnlijke richting omlaag. De horizontale steun kent drie bodems rond $ 26 waaronder de ruimte naar de onderkant van het dalende trendkanaal uitzonderlijk groot is.