Energie is in Europa peperduur, terwijl de markten zo overgereglementeerd zijn dat ze hopeloos vastlopen. Frank Umbach, associate director van het European Center for Energy and Resource Security aan het Britse King's College, is één van de panelleden die waarschuwen voor een grote energiecrisis in Europa.

De energie is hier zo duur dat bijvoorbeeld steeds meer productiebedrijven Duitsland verlaten voor de Verenigde Staten of andere delen van de wereld. Als klap op de vuurpijl slaagt Europa er niet in om nieuwe energiebronnen aan te boren, onder andere op de markt voor schaliegas loopt de oude wereld hopeloos achter.

Energie is in Europa peperduur, terwijl de markten zo overgereglementeerd zijn dat ze hopeloos vastlopen. Frank Umbach, associate director van het European Center for Energy and Resource Security aan het Britse King's College, is één van de panelleden die waarschuwen voor een grote energiecrisis in Europa. De energie is hier zo duur dat bijvoorbeeld steeds meer productiebedrijven Duitsland verlaten voor de Verenigde Staten of andere delen van de wereld. Als klap op de vuurpijl slaagt Europa er niet in om nieuwe energiebronnen aan te boren, onder andere op de markt voor schaliegas loopt de oude wereld hopeloos achter.