Fagron heeft een multiple van 5,5 keer EBITDA voor de overnames betaald. De overnames worden geconsolideerd vanaf 1 november 2012.

In Australië is Fagron een samenwerkingsverband aangegaan met NxGen Pharmaceuticals met als resultaat dat sinds 1 november 2012 Fagron Australië volledig operationeel is.

Per 1 oktober 2012 is Fagron China van start gegaan. Fagron China zal de inkoopcondities voor Fagron van farmaceutische grondstoffen in China optimaliseren en de audits van Chinese leveranciers vergemakkelijken.

Ger van Jeveren, CEO van Arseus en Fagron: "Deze overnames passen volledig in de strategie van Fagron om haar wereldwijde marktleiderschap in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen verder uit te bouwen. De overnames in Brazilië, Colombia en Denemarken, de samenwerking in Australië en het openen van een vestiging in China stellen ons in staat om duidelijke voordelen te behalen, niet alleen op het gebied van inkoop, analyse en productie, maar ook op het gebied van innovatie en productassortiment. Met deze overnames is Fagron thans met 1.500 medewerkers, inclusief 150 apothekers, actief in 28 landen in Europa, Noord Amerika, Zuid Amerika, Azië en de Pacific. Fagron zal haar wereldwijde marktleiderschap verder versterken via een actieve buy-and-build strategie en een robuuste organische groei. Fagron beschikt over een goed gevulde pijplijn aan overnamekandidaten in zowel Europa als in Noord en Zuid Amerika."

Neutraal advies voor Arseus blijft behouden

Volgens Bank Degroof is de expansie in China en Australië veelbelovend voor Arseus, ook al omdat de betaalde prijzen niet te hoog liggen. Het neutraal advies voor het aandeel blijft voorlopig gehandhaafd, maar er is zeker sprake van goed nieuws voor Arseus.

Fagron heeft een multiple van 5,5 keer EBITDA voor de overnames betaald. De overnames worden geconsolideerd vanaf 1 november 2012. In Australië is Fagron een samenwerkingsverband aangegaan met NxGen Pharmaceuticals met als resultaat dat sinds 1 november 2012 Fagron Australië volledig operationeel is. Per 1 oktober 2012 is Fagron China van start gegaan. Fagron China zal de inkoopcondities voor Fagron van farmaceutische grondstoffen in China optimaliseren en de audits van Chinese leveranciers vergemakkelijken. Ger van Jeveren, CEO van Arseus en Fagron: "Deze overnames passen volledig in de strategie van Fagron om haar wereldwijde marktleiderschap in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen verder uit te bouwen. De overnames in Brazilië, Colombia en Denemarken, de samenwerking in Australië en het openen van een vestiging in China stellen ons in staat om duidelijke voordelen te behalen, niet alleen op het gebied van inkoop, analyse en productie, maar ook op het gebied van innovatie en productassortiment. Met deze overnames is Fagron thans met 1.500 medewerkers, inclusief 150 apothekers, actief in 28 landen in Europa, Noord Amerika, Zuid Amerika, Azië en de Pacific. Fagron zal haar wereldwijde marktleiderschap verder versterken via een actieve buy-and-build strategie en een robuuste organische groei. Fagron beschikt over een goed gevulde pijplijn aan overnamekandidaten in zowel Europa als in Noord en Zuid Amerika." Neutraal advies voor Arseus blijft behouden Volgens Bank Degroof is de expansie in China en Australië veelbelovend voor Arseus, ook al omdat de betaalde prijzen niet te hoog liggen. Het neutraal advies voor het aandeel blijft voorlopig gehandhaafd, maar er is zeker sprake van goed nieuws voor Arseus.