De ontdekking van grote reserves schaliegas in de Verenigde Staten blijft de gemoederen van de beleggers verhitten. Het is in korte tijd een zeer belangrijk beleggingsthema geworden.

Geinteresseerde beleggers vragen zich natuurlijk af wat welke aandelen het best geplaatst zijn om hierop in te spelen. Eén van de aandelen die vaak terugkeert in de lijstjes van analisten is die van de Antwerpse reder Exmar.

Exmar is een scheepvaartgroep waarvan de vloot gespecialiseerd is in het transport van allerlei gassen waaronder ook LNG (Liquified

Natural Gas of vloeibaar gemaakt aardgas).

De Amerikaanse president Obama denkt er over na om het Amerikaanse schaliegas te gaan exporteren. Vooral Europa zal hierdoor gecharmeerd zijn want hierdoor kan de afhankelijkheid van Russisch aardgas afgebouwd worden. Het is in dat opzicht dat Exmar natuurlijk in beeld komt.

Want de reder is één van de belangrijkste spelers in het transport van aardgas. Het is daarom ook een kwalitatief aandeel voor

beleggers die het thema van het schaliegas willen bespelen. Van Herck heeft een advies opbouwen.

De ontdekking van grote reserves schaliegas in de Verenigde Staten blijft de gemoederen van de beleggers verhitten. Het is in korte tijd een zeer belangrijk beleggingsthema geworden. Geinteresseerde beleggers vragen zich natuurlijk af wat welke aandelen het best geplaatst zijn om hierop in te spelen. Eén van de aandelen die vaak terugkeert in de lijstjes van analisten is die van de Antwerpse reder Exmar. Exmar is een scheepvaartgroep waarvan de vloot gespecialiseerd is in het transport van allerlei gassen waaronder ook LNG (Liquified Natural Gas of vloeibaar gemaakt aardgas). De Amerikaanse president Obama denkt er over na om het Amerikaanse schaliegas te gaan exporteren. Vooral Europa zal hierdoor gecharmeerd zijn want hierdoor kan de afhankelijkheid van Russisch aardgas afgebouwd worden. Het is in dat opzicht dat Exmar natuurlijk in beeld komt. Want de reder is één van de belangrijkste spelers in het transport van aardgas. Het is daarom ook een kwalitatief aandeel voor beleggers die het thema van het schaliegas willen bespelen. Van Herck heeft een advies opbouwen.