De OPTI® is een uniek half-afzinkbaar rompontwerp dat ontwikkeld is door EXMAR Offshore Company, Houston, en dat dankzij grotere diepgang en een gepatenteerd ringvormig pontonontwerp bijdraagt tot optimale bewegingen.

De OPTI-11000® wordt gebouwd op de offshore werf van Hyundai Heavy Industries (HHI) waar EXMAR zal instaan voor het toezicht op de constructie.

Na voltooiing van de bouw zal de romp naar de Kiewit Offshore Services werf in Ingleside, Texas, vervoerd worden om te worden samengevoegd met het dek en de productie-installatie.

De afgewerkte Delta House FPU wordt nadien ingezet in de Mississippi Canyon Block 254.

Delta House is voor EXMAR het tweede OPTI® project; eerder bouwde EXMAR de OPTI-EX® die in 2011 aan LLOG werd verkocht en ingezet wordt in het "Who Dat" veld in Mississippi Canyon. De Delta House romp zal ongeveer 50% groter zijn dan de OPTI-EX® romp.

De OPTI® is een uniek half-afzinkbaar rompontwerp dat ontwikkeld is door EXMAR Offshore Company, Houston, en dat dankzij grotere diepgang en een gepatenteerd ringvormig pontonontwerp bijdraagt tot optimale bewegingen. De OPTI-11000® wordt gebouwd op de offshore werf van Hyundai Heavy Industries (HHI) waar EXMAR zal instaan voor het toezicht op de constructie. Na voltooiing van de bouw zal de romp naar de Kiewit Offshore Services werf in Ingleside, Texas, vervoerd worden om te worden samengevoegd met het dek en de productie-installatie. De afgewerkte Delta House FPU wordt nadien ingezet in de Mississippi Canyon Block 254. Delta House is voor EXMAR het tweede OPTI® project; eerder bouwde EXMAR de OPTI-EX® die in 2011 aan LLOG werd verkocht en ingezet wordt in het "Who Dat" veld in Mississippi Canyon. De Delta House romp zal ongeveer 50% groter zijn dan de OPTI-EX® romp.