LPG: De toestand op de spotmarkt sinds het begin van het derde kwartaal bevestigt dat er weinig marge is voor verbeteringen voor de rest van het jaar. De VLGC- en MGC- vloot van EXMAR is voor respectievelijk 55 en 90% ingedekt voor de rest van het jaar, waardoor de risico's op de spotmarkt verminderd worden. De resultaten voor de rest van het jaar zouden in lijn zijn met deze van het eerste semester. De opgeleverde pressurised vloot is bij benadering voor 60% ingedekt.

LNG: De volledige LNG-vloot zal voor de rest van het jaar continu benut zijn (EXCEL geniet een minimum inkomen via een ondergeschikt krediet afgesloten met een derde partij). Voor de EXCELSIOR is een geplande droogdokperiode van drie weken voorzien na de uitgevoerde hervergassingoperaties aan de Bahia Blanca Gasport® in Argentinië.

Voor het jaareinde zullen nog twee LNGRV's de vloot vervoegen, hetzij EXQUISITE en EXPEDIENT. Over de financiering van het aandeel van EXMAR wordt nog onderhandeld.

OFFSHORE: Het gebrek aan tewerkstelling van de OPTI-EX™ zal de inkomsten in dit segment beïnvloeden. Het resultaat voor het tweede semester zal vergelijkbaar zijn met het resultaat van de afgelopen periode.

LPG: De toestand op de spotmarkt sinds het begin van het derde kwartaal bevestigt dat er weinig marge is voor verbeteringen voor de rest van het jaar. De VLGC- en MGC- vloot van EXMAR is voor respectievelijk 55 en 90% ingedekt voor de rest van het jaar, waardoor de risico's op de spotmarkt verminderd worden. De resultaten voor de rest van het jaar zouden in lijn zijn met deze van het eerste semester. De opgeleverde pressurised vloot is bij benadering voor 60% ingedekt.LNG: De volledige LNG-vloot zal voor de rest van het jaar continu benut zijn (EXCEL geniet een minimum inkomen via een ondergeschikt krediet afgesloten met een derde partij). Voor de EXCELSIOR is een geplande droogdokperiode van drie weken voorzien na de uitgevoerde hervergassingoperaties aan de Bahia Blanca Gasport® in Argentinië.Voor het jaareinde zullen nog twee LNGRV's de vloot vervoegen, hetzij EXQUISITE en EXPEDIENT. Over de financiering van het aandeel van EXMAR wordt nog onderhandeld.OFFSHORE: Het gebrek aan tewerkstelling van de OPTI-EX™ zal de inkomsten in dit segment beïnvloeden. Het resultaat voor het tweede semester zal vergelijkbaar zijn met het resultaat van de afgelopen periode.