Gimv's visie op de toekomst wordt vertaald in vier nieuwe investeringsplatformen: Consumer 2020 (toekomstige consumentenbehoeften & value for money), Health & Care (biowetenschappen, medtech en diensten binnen de zorg- en gezondheidssector), Smart Industries (waar technologie waarde toevoegt) en Sustainable Cities (gemeenschapsdiensten, infrastructuur en nutsvoorzieningen).

Deze platformen krijgen voorrang op geografie of aard van het financieringsinstrument. Ze hebben gelijkaardige kenmerken voor waardecreatie in termen van strategie en businessmodellering, internationale expansie en operationele uitmuntendheid. Bovendien kunnen zij profiteren van de megatrends die de wereld veranderen.

Elk van deze platformen werkt met een toegewijd en ervaren team in de thuismarkten van Gimv, zijnde de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Vanaf vorige week werden de organisatiestructuur en het directiecomité in lijn gebracht met deze nieuwe strategie.

Neutraal advies blijft behouden

De aandeelhouders van het Luxemburgs-Duitse ECT gingen akkoord met een fusie met Electrawinds, waardoor de weg open kwam te liggen voor een notering van Electrawinds op de beurs van Frankfurt. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat die notering in 2012 zal gebeuren.

Tom Simonts van KBC Securities merkt op dat Electrawinds het vierde grootst Buy-Out & Growth dossier is. Op basis van de onderliggende operationele performance van Electrwind kan een exit van de fusiegroep verborgen waarde blootleggen bij Gimv. De holding krijgt voorlopig nog een neutraal advies.

Gimv's visie op de toekomst wordt vertaald in vier nieuwe investeringsplatformen: Consumer 2020 (toekomstige consumentenbehoeften & value for money), Health & Care (biowetenschappen, medtech en diensten binnen de zorg- en gezondheidssector), Smart Industries (waar technologie waarde toevoegt) en Sustainable Cities (gemeenschapsdiensten, infrastructuur en nutsvoorzieningen). Deze platformen krijgen voorrang op geografie of aard van het financieringsinstrument. Ze hebben gelijkaardige kenmerken voor waardecreatie in termen van strategie en businessmodellering, internationale expansie en operationele uitmuntendheid. Bovendien kunnen zij profiteren van de megatrends die de wereld veranderen. Elk van deze platformen werkt met een toegewijd en ervaren team in de thuismarkten van Gimv, zijnde de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Vanaf vorige week werden de organisatiestructuur en het directiecomité in lijn gebracht met deze nieuwe strategie. Neutraal advies blijft behoudenDe aandeelhouders van het Luxemburgs-Duitse ECT gingen akkoord met een fusie met Electrawinds, waardoor de weg open kwam te liggen voor een notering van Electrawinds op de beurs van Frankfurt. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat die notering in 2012 zal gebeuren. Tom Simonts van KBC Securities merkt op dat Electrawinds het vierde grootst Buy-Out & Growth dossier is. Op basis van de onderliggende operationele performance van Electrwind kan een exit van de fusiegroep verborgen waarde blootleggen bij Gimv. De holding krijgt voorlopig nog een neutraal advies.