Marc Chandler, global head of currency strategy bij Brown Brothers Harriman, vreest dat het nog allemaal veel erger kan worden.

Wanneer er geen bevredigende oplossing uit de bus komt, zal Cyprus mogelijk de eurozone moeten verlaten.

Cyprus uit de eurozone kan volgens Chandler een grote financiële crisis inluiden. Dat Cyprus maar goed is voor 0,20% van het Europees BBP, doet daarbij niet ter zake.

Thailand heeft eveneens een relatief kleine economie, maar dit land lag in 1997 toch aan de basis van het uitbreken van de 'gele koorts'.

Chandler waarschuwt dat de euro hard kan worden geraamt wanneer een oplossing voor de Cypriotische crisis te lang op zich laat wachten.

Marc Chandler, global head of currency strategy bij Brown Brothers Harriman, vreest dat het nog allemaal veel erger kan worden. Wanneer er geen bevredigende oplossing uit de bus komt, zal Cyprus mogelijk de eurozone moeten verlaten. Cyprus uit de eurozone kan volgens Chandler een grote financiële crisis inluiden. Dat Cyprus maar goed is voor 0,20% van het Europees BBP, doet daarbij niet ter zake. Thailand heeft eveneens een relatief kleine economie, maar dit land lag in 1997 toch aan de basis van het uitbreken van de 'gele koorts'. Chandler waarschuwt dat de euro hard kan worden geraamt wanneer een oplossing voor de Cypriotische crisis te lang op zich laat wachten.