Rick Bensignor, chief market strategist bij Dahlman Rose in New York, wijst er op dat steeds meer landen de status van ontwikkelingsland ontgroeien. Ze gaan verder op het industrialiseringspad en hebben dus steeds meer grondstoffen nodig.

De toegenomen vraag naar grondstoffen reikt dus verder dan de klassieke verhalen zoals China en Brazilië. Heel wat andere landen worden eveneens steeds actiever op de grondstoffenmarkten.

Jeff Cox van CNBC is van mening dat de huidige uptrend op de commoditiesmarkten nog jarenlang kan blijven duren. Hij verwacht samen met Bensignor dat de prijzen zodoende nog fors kunnen stijgen. Ook de opkomst van de exchange-traded funds speelt een rol in het verhaal.

Rick Bensignor, chief market strategist bij Dahlman Rose in New York, wijst er op dat steeds meer landen de status van ontwikkelingsland ontgroeien. Ze gaan verder op het industrialiseringspad en hebben dus steeds meer grondstoffen nodig. De toegenomen vraag naar grondstoffen reikt dus verder dan de klassieke verhalen zoals China en Brazilië. Heel wat andere landen worden eveneens steeds actiever op de grondstoffenmarkten. Jeff Cox van CNBC is van mening dat de huidige uptrend op de commoditiesmarkten nog jarenlang kan blijven duren. Hij verwacht samen met Bensignor dat de prijzen zodoende nog fors kunnen stijgen. Ook de opkomst van de exchange-traded funds speelt een rol in het verhaal.