Volgens Peer Steinbrueck was de ondergang van Hypo Real Estate Holding AG vergelijkbaar met die van verzekeraar AIG. Het reddingsplan voor de Duitse bank was het grootste sinds Wereldoorlog II.

Topman Georg Funke van Hypo Real Estate Holding AG stelde eerst dat de bank maar 35 miljard euro nodig had, bedrag dat later zonder enig verpinken werd opgetrokken tot 50 miljard euro.

Funke gaf volgens Peer Steinbrueck tot op het laatste moment een zelfvoldane indruk, die echter op niets gestoeld was. Uiteindelijk leek hij alle problemen te ontkennen, liever dan de waarheid onder ogen te zien.

Volgens Peer Steinbrueck was de ondergang van Hypo Real Estate Holding AG vergelijkbaar met die van verzekeraar AIG. Het reddingsplan voor de Duitse bank was het grootste sinds Wereldoorlog II. Topman Georg Funke van Hypo Real Estate Holding AG stelde eerst dat de bank maar 35 miljard euro nodig had, bedrag dat later zonder enig verpinken werd opgetrokken tot 50 miljard euro. Funke gaf volgens Peer Steinbrueck tot op het laatste moment een zelfvoldane indruk, die echter op niets gestoeld was. Uiteindelijk leek hij alle problemen te ontkennen, liever dan de waarheid onder ogen te zien.