Ex-gouverneur van de Indische centrale bank Bimal Jalan gaf in dat verband vanmorgen een waarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen overliet.

Jalan is van mening dat India de inflatie met hoogdringendheid moet behandelen, aangezien er voorlopig geen oplossing beschikbaar is om het probleem aan te pakken.

De ex-gouverneur van de Reserve Bank of India wijst er op dat de inflatiedruk eerst in maart of april zou afnemen, maar daar is niets van in huis gekomen. Ook vandaag is van een afname van de inflatiedruk nog geen sprake.

De consumentenprijzen in India rijzen tweemaal zo snel als in de andere BRIC-landen China, Brazilië en Rusland. Governeur Duvvuri Subbarao staat onder zware druk om op de volgende meeting van de Reserve Bank of India op 27 juli de basisrente te verhogen.

Sonal Varma, econoom bij Nomura Holdings, is van mening dat het inflatiegevaar minder urgent zou zijn geweest wanneer de centrale bank bij het begin van dit jaar de rente zou hebben verhoogd.

Ex-gouverneur van de Indische centrale bank Bimal Jalan gaf in dat verband vanmorgen een waarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen overliet. Jalan is van mening dat India de inflatie met hoogdringendheid moet behandelen, aangezien er voorlopig geen oplossing beschikbaar is om het probleem aan te pakken. De ex-gouverneur van de Reserve Bank of India wijst er op dat de inflatiedruk eerst in maart of april zou afnemen, maar daar is niets van in huis gekomen. Ook vandaag is van een afname van de inflatiedruk nog geen sprake. De consumentenprijzen in India rijzen tweemaal zo snel als in de andere BRIC-landen China, Brazilië en Rusland. Governeur Duvvuri Subbarao staat onder zware druk om op de volgende meeting van de Reserve Bank of India op 27 juli de basisrente te verhogen. Sonal Varma, econoom bij Nomura Holdings, is van mening dat het inflatiegevaar minder urgent zou zijn geweest wanneer de centrale bank bij het begin van dit jaar de rente zou hebben verhoogd.