Volcker, die adviseur van is van president Barack Obama, geeft toe dat hijzelf ook niet dadelijk een oplossing voor dit probleem bij de hand heeft.

China & Co hebben 3000 of 4000 miljard dollar aan Amerikaanse staatsschuld opgekocht en kunnen dus moeilijk gevraagd worden om werkloos aan de kant toe te kijken.

De oplopende werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten, vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor september bekendgemaakt, gaan de snelheid vertragen waaraan de VS-economie zich herstelt.

Volcker maakt zich bovendien zorgen over de kredieten voor commercieel vastgoed, die de banken met nog meer verliezen kunnen opzadelen. Bovendien slagen steeds meer Amerikanen er niet meer in om hun woonkredieten af te betalen.

De huidige economische opleving zal daarom trager verlopen dan meestal het geval is, aldus Volcker. Het is namelijk niet mogelijk om terzelfdertijd zowel de consumptie als de vastgoedmarkt te doen herstellen.

Het ergste gevaar is volgens Volcker dat de Verenigde Staten ook dreigen om hun intellectueel leiderschap kwijt te spelen. China is nu al de derde economie in de wereld en is ook op intellectueel vlak sterk in opmars.

Volcker, die adviseur van is van president Barack Obama, geeft toe dat hijzelf ook niet dadelijk een oplossing voor dit probleem bij de hand heeft. China & Co hebben 3000 of 4000 miljard dollar aan Amerikaanse staatsschuld opgekocht en kunnen dus moeilijk gevraagd worden om werkloos aan de kant toe te kijken. De oplopende werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten, vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor september bekendgemaakt, gaan de snelheid vertragen waaraan de VS-economie zich herstelt. Volcker maakt zich bovendien zorgen over de kredieten voor commercieel vastgoed, die de banken met nog meer verliezen kunnen opzadelen. Bovendien slagen steeds meer Amerikanen er niet meer in om hun woonkredieten af te betalen. De huidige economische opleving zal daarom trager verlopen dan meestal het geval is, aldus Volcker. Het is namelijk niet mogelijk om terzelfdertijd zowel de consumptie als de vastgoedmarkt te doen herstellen. Het ergste gevaar is volgens Volcker dat de Verenigde Staten ook dreigen om hun intellectueel leiderschap kwijt te spelen. China is nu al de derde economie in de wereld en is ook op intellectueel vlak sterk in opmars.