De euro is volgens Schlesinger niet in gevaar. De koersdaling van de eenheidsmunt vormt op zich geen probleem, wel is het tempo waarin de daling gebeurt enigszins verontrustend.

Op de huidige koersniveaus maakt de ex-centrale bankier zich echter nog geen zorgen over de koers van de euro. Die is over de afgelopen zes maanden met 20% in waarde gedaald tegenover de dollar.

Vanmorgen daalt de koers van de euro opnieuw met anderhalf procent tot iets meer dan 1,22 dollar. Ter vergelijking: de euro kostte bij zijn debuut op 1 januari 1999 1,17 dollar.

Volgens Schlesinger is de recente koersdaling van de euro - vanaf 1 mei is de koers al met 8% gedaald - vooral het gevolg van de onzekerheden op de markt. Die onzekerheden kunnen nog wel een tijdje blijven bestaan.

De euro is volgens Schlesinger niet in gevaar. De koersdaling van de eenheidsmunt vormt op zich geen probleem, wel is het tempo waarin de daling gebeurt enigszins verontrustend. Op de huidige koersniveaus maakt de ex-centrale bankier zich echter nog geen zorgen over de koers van de euro. Die is over de afgelopen zes maanden met 20% in waarde gedaald tegenover de dollar. Vanmorgen daalt de koers van de euro opnieuw met anderhalf procent tot iets meer dan 1,22 dollar. Ter vergelijking: de euro kostte bij zijn debuut op 1 januari 1999 1,17 dollar. Volgens Schlesinger is de recente koersdaling van de euro - vanaf 1 mei is de koers al met 8% gedaald - vooral het gevolg van de onzekerheden op de markt. Die onzekerheden kunnen nog wel een tijdje blijven bestaan.