De ex-BP topman panikeert echter niet over Irak wat de olieprijs betreft. Het is niet omdat er aanhoudend gevochten wordt in Irak dat de wereld zonder olie zal vallen. De Koerden hebben hun greep op het noorden van het land versterkt en daar liggen heel wat olievelden.

Als de export van Iraakse olie stil zou vallen, is er bovendien nog altijd Saoedi-Arabië dat het wegvallen van die export zou kunnen opvangen. Browne verwacht dan ook niet dat de olieprijs door het dak zal vliegen, tenzij de situatie in het Midden-Oosten helemaal uit de hand zou lopen.

De ex-BP topman panikeert echter niet over Irak wat de olieprijs betreft. Het is niet omdat er aanhoudend gevochten wordt in Irak dat de wereld zonder olie zal vallen. De Koerden hebben hun greep op het noorden van het land versterkt en daar liggen heel wat olievelden. Als de export van Iraakse olie stil zou vallen, is er bovendien nog altijd Saoedi-Arabië dat het wegvallen van die export zou kunnen opvangen. Browne verwacht dan ook niet dat de olieprijs door het dak zal vliegen, tenzij de situatie in het Midden-Oosten helemaal uit de hand zou lopen.