Op 4 april kondigde de Bank of Japan aan voor een bedrag van 7,50 miljard yen per maand aan staatsobligaties terug te kopen. Dat is een enorm bedrag, rekening gehouden met het feit dat het overeenstemt met ongeveer 70% van de door Japan geplande obligatie-emissies.

Takeshi Fujimaki is van mening dat Harihuko Kuroda in feite een dubbele hara-kiri heeft aangekondigd: die van de Japanse centrale bank en die van de Japanse staat. Beiden zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en zullen dan ook samen ten onder gaan.

Op 4 april kondigde de Bank of Japan aan voor een bedrag van 7,50 miljard yen per maand aan staatsobligaties terug te kopen. Dat is een enorm bedrag, rekening gehouden met het feit dat het overeenstemt met ongeveer 70% van de door Japan geplande obligatie-emissies. Takeshi Fujimaki is van mening dat Harihuko Kuroda in feite een dubbele hara-kiri heeft aangekondigd: die van de Japanse centrale bank en die van de Japanse staat. Beiden zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en zullen dan ook samen ten onder gaan.