Naar jaarlijkse gewoonte doet de zakenkrant De Tijd aan het eind van elk beursjaar een rondvraag onder analisten.

Uit deze rondvraag komen dan de tips voor het volgende beursjaar te voorschijn. Voor 2014 tippen heel wat Belgische analisten op EVS als favoriet Belgisch aandeel.

EVS specialiseert zich in de productie en verkoop van digitale apparatuur aan bedrijven uit de audiovisuele sector. In 2014

staan het WK voetbal in Brazilië en de Olympische Winterspelen in Rusland op het programma.

Evenementen die over de ganse wereld live bekeken worden en waardoor de vraag naar gespecialiseerde apparatuur toeneemt.

Dit is de voornaamste reden waarom EVS gekozen wordt : er zal genoeg werk te doen zijn in 2014. Het aandeel heeft er echter een teleurstellend koersverloop opzitten in 2013 : vooral naar het einde van 2013 kreeg de koers een stevige koersval te verwerken. In november van dit jaar verlaagde het management de groeiprognoses en het aandeel dook 13% lager ! Sindsdien is de koers aan de beterhand.

Het technisch plaatje op middellange termijn geeft ook een aantal interessante signalen. Bodemvorming lijkt in de maak :

Van Herck houdt nog wel rekening met laatste neerwaartse correctie van iets meer dan 10%. Vandaar een opbouwen dan

wel een uitgesproken koopadvies, aldus Van Herck.

Naar jaarlijkse gewoonte doet de zakenkrant De Tijd aan het eind van elk beursjaar een rondvraag onder analisten. Uit deze rondvraag komen dan de tips voor het volgende beursjaar te voorschijn. Voor 2014 tippen heel wat Belgische analisten op EVS als favoriet Belgisch aandeel. EVS specialiseert zich in de productie en verkoop van digitale apparatuur aan bedrijven uit de audiovisuele sector. In 2014 staan het WK voetbal in Brazilië en de Olympische Winterspelen in Rusland op het programma. Evenementen die over de ganse wereld live bekeken worden en waardoor de vraag naar gespecialiseerde apparatuur toeneemt. Dit is de voornaamste reden waarom EVS gekozen wordt : er zal genoeg werk te doen zijn in 2014. Het aandeel heeft er echter een teleurstellend koersverloop opzitten in 2013 : vooral naar het einde van 2013 kreeg de koers een stevige koersval te verwerken. In november van dit jaar verlaagde het management de groeiprognoses en het aandeel dook 13% lager ! Sindsdien is de koers aan de beterhand. Het technisch plaatje op middellange termijn geeft ook een aantal interessante signalen. Bodemvorming lijkt in de maak : Van Herck houdt nog wel rekening met laatste neerwaartse correctie van iets meer dan 10%. Vandaar een opbouwen dan wel een uitgesproken koopadvies, aldus Van Herck.