De bruto marge verbeterde op jaarbasis met 400 basispunten tot 81,20%. De EBIT-marge steeg eveneens, meer bepaald tot 54,20%. De EBIT kwam over de verslagperiode uit op 23,20 miljoen euro, waar de consensusverwachting slechts 18,70 miljoen euro bedroeg.

Onzekerheid blijft, recessie kan resultaten onder druk zetten

Wat de vooruitzichten betreft gaat EVS uit van een EBIT-groei voor dit jaar met ongeveer 40% tot 62 miljoen euro. Emmanuel Carlier van ING gaat uit van 63 miljoen euro, de consensusverwachting bedraagt 59 miljoen euro.

Op basis van de cijfers over het tweede kwartaal kon worden vastgesteld dat er marktaandeel kon worden gewonnen in het studiosegment.

EVS wordt nu verherhandeld aan 11x 2013F EV/EBIT, waarbij Carlier geen redenen ziet die een hogere multiple rechtvaardigen. Hij handhaaft voor het aandeel een neutraal advies, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 42 euro. Carlier merkte wel op dat het bedrijf zich in de juiste richting beweegt.

De bruto marge verbeterde op jaarbasis met 400 basispunten tot 81,20%. De EBIT-marge steeg eveneens, meer bepaald tot 54,20%. De EBIT kwam over de verslagperiode uit op 23,20 miljoen euro, waar de consensusverwachting slechts 18,70 miljoen euro bedroeg. Onzekerheid blijft, recessie kan resultaten onder druk zetten Wat de vooruitzichten betreft gaat EVS uit van een EBIT-groei voor dit jaar met ongeveer 40% tot 62 miljoen euro. Emmanuel Carlier van ING gaat uit van 63 miljoen euro, de consensusverwachting bedraagt 59 miljoen euro. Op basis van de cijfers over het tweede kwartaal kon worden vastgesteld dat er marktaandeel kon worden gewonnen in het studiosegment. EVS wordt nu verherhandeld aan 11x 2013F EV/EBIT, waarbij Carlier geen redenen ziet die een hogere multiple rechtvaardigen. Hij handhaaft voor het aandeel een neutraal advies, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 42 euro. Carlier merkte wel op dat het bedrijf zich in de juiste richting beweegt.