Dat was te vroeg gejuicht, want de september-cijfers veegden een dikke streep door de maand voordien. De cijfers voor augustus werden namelijk herzien van een werkloosheidsgraad van 12,20% in plaats van de eerder gepubliceerde 12%. Die werkloosheidsgraad lijkt iedere maand wel nieuwe records te vestigen.

In september kwam er een nieuw recordaantal van 73.000 werkloze Europeanen bij, maar misschien nog belangrijker is dat nogmaals 60.000 Europeanen hun job verloren. Het ziet er dus naar uit dat al de peptalk over een economische opleving in de eurozone op niets is gebaseerd. In reactie op de cijfers kreeg de euro op de valutamarkten een mokerslag.

Dat was te vroeg gejuicht, want de september-cijfers veegden een dikke streep door de maand voordien. De cijfers voor augustus werden namelijk herzien van een werkloosheidsgraad van 12,20% in plaats van de eerder gepubliceerde 12%. Die werkloosheidsgraad lijkt iedere maand wel nieuwe records te vestigen. In september kwam er een nieuw recordaantal van 73.000 werkloze Europeanen bij, maar misschien nog belangrijker is dat nogmaals 60.000 Europeanen hun job verloren. Het ziet er dus naar uit dat al de peptalk over een economische opleving in de eurozone op niets is gebaseerd. In reactie op de cijfers kreeg de euro op de valutamarkten een mokerslag.