Maar waar is de incentive om dit verder te doen als het land zoals Spanje aan 50 jaar kan ontlenen aan 4 procent waar dat een tijd geleden nog 7,5 procent was op 10 jaar? Het antwoord op deze vraag heeft Gijsels tot dusver nog niet gekregen.

De Europese beurzen beleefden een goede dag, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 sloot bijna anderhalf procent hoger, de BEL 20 moest zich met een kleinere winst tevreden stellen. Elia was per saldo de sterkste stijger binnen de index.

Maar waar is de incentive om dit verder te doen als het land zoals Spanje aan 50 jaar kan ontlenen aan 4 procent waar dat een tijd geleden nog 7,5 procent was op 10 jaar? Het antwoord op deze vraag heeft Gijsels tot dusver nog niet gekregen. De Europese beurzen beleefden een goede dag, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 sloot bijna anderhalf procent hoger, de BEL 20 moest zich met een kleinere winst tevreden stellen. Elia was per saldo de sterkste stijger binnen de index.