Daardoor zou de vraag naar olie opnieuw kunnen gaan aantrekken. Anderzijds blijft de evolutie van de Amerikaanse olievoorraden bepalend voor olieprijs. Die cijfers worden morgen bekendgemaakt.

Ook belangrijk wordt de publicatie van de gereviseerde BBP-cijfers over het derde kwartaal in de Verenigde Staten. Iedereen hoopt dat die opwaarts gaan worden herzien.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 89,40 dollar, of 3 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Maandag werd een vat ruwe olie 0,90% duurder.

Ken Hasegawa, commodity derivative sales manager bij broker Newedge in Tokio, vreest echter dat het afbouwen van long posities aanleiding kan geven tot een correctie in de olieprijs.

Daardoor zou de vraag naar olie opnieuw kunnen gaan aantrekken. Anderzijds blijft de evolutie van de Amerikaanse olievoorraden bepalend voor olieprijs. Die cijfers worden morgen bekendgemaakt. Ook belangrijk wordt de publicatie van de gereviseerde BBP-cijfers over het derde kwartaal in de Verenigde Staten. Iedereen hoopt dat die opwaarts gaan worden herzien. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 89,40 dollar, of 3 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Maandag werd een vat ruwe olie 0,90% duurder. Ken Hasegawa, commodity derivative sales manager bij broker Newedge in Tokio, vreest echter dat het afbouwen van long posities aanleiding kan geven tot een correctie in de olieprijs.