De evolutie van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering geven echter weinig ruimte voor optimisme. Die zijn nu al twee weken op rij slechter dan verwacht uitgevallen.

Andrew Wilkinson van Interactive Brokers Group geeft de recente cijfers over de jobless claims een negen op een schaal van tien wat betreft slechte cijfers. Afgelopen donderdag werd bekend dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering de week voordien met 22.000 zijn gestegen.

Wilkinson merkt op dat de jobless claims langzamerhand zouden moeten terugvallen richting 400.000 wanneer de arbeidsmarkt inderdaad verbetert. Daar valt echter niet veel van te merken, er is eerder sprake van een stijging richting 500.000.

De combinatie van tegenvallende cijfers over de jobless claims en een afname van het consumentenvertrouwen heeft de koers van de dollar opnieuw naar beneden geduwd. Tegenover de euro is de koers van de dollar vorige week voor het eerst in zes weken gedaald.

De evolutie van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering geven echter weinig ruimte voor optimisme. Die zijn nu al twee weken op rij slechter dan verwacht uitgevallen. Andrew Wilkinson van Interactive Brokers Group geeft de recente cijfers over de jobless claims een negen op een schaal van tien wat betreft slechte cijfers. Afgelopen donderdag werd bekend dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering de week voordien met 22.000 zijn gestegen. Wilkinson merkt op dat de jobless claims langzamerhand zouden moeten terugvallen richting 400.000 wanneer de arbeidsmarkt inderdaad verbetert. Daar valt echter niet veel van te merken, er is eerder sprake van een stijging richting 500.000. De combinatie van tegenvallende cijfers over de jobless claims en een afname van het consumentenvertrouwen heeft de koers van de dollar opnieuw naar beneden geduwd. Tegenover de euro is de koers van de dollar vorige week voor het eerst in zes weken gedaald.