Er zijn een aantal factoren die inwerken op de goudprijs en die factoren zijn wel degelijk bekend: de impact van de wereldwijde monetaire stimulansmaatregelen, de relatieve waarde van valuta's, de waarschijnlijkheid op de komst van inflatie, de evolutie van de beurskoersen enzovoort.

Tot dusver het goede nieuws. Volgens Citrin weten we dus wel degelijke welke factoren inwerken op de goudprijs, maar vallen die factoren zelf onder de noemer 'onvoorspelbaar'. Precies vanwege die onvoorspelbaarheid is de evolutie van de goudprijs waarschijnlijk onmogelijk te voorspellen.

Er zijn een aantal factoren die inwerken op de goudprijs en die factoren zijn wel degelijk bekend: de impact van de wereldwijde monetaire stimulansmaatregelen, de relatieve waarde van valuta's, de waarschijnlijkheid op de komst van inflatie, de evolutie van de beurskoersen enzovoort. Tot dusver het goede nieuws. Volgens Citrin weten we dus wel degelijke welke factoren inwerken op de goudprijs, maar vallen die factoren zelf onder de noemer 'onvoorspelbaar'. Precies vanwege die onvoorspelbaarheid is de evolutie van de goudprijs waarschijnlijk onmogelijk te voorspellen.