Men zou iets anders hebben verwacht. Immers in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nederlandse verkiezingen waren het met name de anti-Europese gevoelens die de boventoon voerde. Nu komt de geringe winst ook doordat er in de StoXX50 weinig Italiaanse aandelen zitten.

Beter geschreven slechts één, namelijk ENI, de Italiaanse oliemaatschappij. De reden voor weinig aandelen uit de vierde Europese economie komt doordat de Italiaanse bedrijven veel kruisverbanden hebben waardoor niet genoeg aandelen verhandeld worden.

Daarnaast zijn de banken inmiddels zo klein geworden dat ze ook niet horen tot de grote 50. De Italiaanse beurs zelf daalde wel fors met 3,4% op de verkiezingsuitslag.

Een positief punt was wellicht dat de FTSE MIB niet op het laagste punt van de week sloot. Dat zou een verlies hebben opgeleverd van 4,7%.

Daarnaast staat de index praktisch gelijk aan het niveau van drie maanden geleden. Toen leek een overwinning van de pro-Europese partijen bijna een zekerheid.

Men zou iets anders hebben verwacht. Immers in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nederlandse verkiezingen waren het met name de anti-Europese gevoelens die de boventoon voerde. Nu komt de geringe winst ook doordat er in de StoXX50 weinig Italiaanse aandelen zitten. Beter geschreven slechts één, namelijk ENI, de Italiaanse oliemaatschappij. De reden voor weinig aandelen uit de vierde Europese economie komt doordat de Italiaanse bedrijven veel kruisverbanden hebben waardoor niet genoeg aandelen verhandeld worden. Daarnaast zijn de banken inmiddels zo klein geworden dat ze ook niet horen tot de grote 50. De Italiaanse beurs zelf daalde wel fors met 3,4% op de verkiezingsuitslag. Een positief punt was wellicht dat de FTSE MIB niet op het laagste punt van de week sloot. Dat zou een verlies hebben opgeleverd van 4,7%. Daarnaast staat de index praktisch gelijk aan het niveau van drie maanden geleden. Toen leek een overwinning van de pro-Europese partijen bijna een zekerheid.