Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1278,95 dollar betaald in Melbourne, zodat nieuwe piekkoersen binnen handbereik liggen. Gisteren werd het goud opnieuw 0,80% duurder.

De Dollar Index daalde vandaag voor de tweede dag op rij. Bij MineLife Pty Senior Resource is analist Gavin Wendt van mening dat ook de goudprijs momenteel wordt bepaald door wat er in de Amerikaanse economie gebeurt.

Wanneer die achteruitboert, kan volgens Wendt de koers van de dollar onder druk blijven staan. Daardoor kan de goudprijs blijven stijgen. Ook de goudkevers kijken vol verwachting uit naar wat er vanavond na afloop van de FED-meeting zal worden gezegd.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1278,95 dollar betaald in Melbourne, zodat nieuwe piekkoersen binnen handbereik liggen. Gisteren werd het goud opnieuw 0,80% duurder. De Dollar Index daalde vandaag voor de tweede dag op rij. Bij MineLife Pty Senior Resource is analist Gavin Wendt van mening dat ook de goudprijs momenteel wordt bepaald door wat er in de Amerikaanse economie gebeurt. Wanneer die achteruitboert, kan volgens Wendt de koers van de dollar onder druk blijven staan. Daardoor kan de goudprijs blijven stijgen. Ook de goudkevers kijken vol verwachting uit naar wat er vanavond na afloop van de FED-meeting zal worden gezegd.