De eurozone zit in een vicieuze cirkel gevangen, waarbij een zwak bankensysteem de financiële positie van de verschillende landen blijft ondermijnen. Op hun beurt vormen zwakke overheden dan weer een bedreiging voor het bankensysteem, want ze zijn niet kapitaalkrachtig genoeg om de banken het hoofd boven water te houden.

Het wordt volgens Durden hoog tijd dat de negatieve feedback tussen de verschillende landen en hun banken wordt doorbroken. Wachten tot de volgende crisis zich aandient alvorens echt in actie te schieten, kan uiteindelijk dramatische gevolgen hebben.

De eurozone zit in een vicieuze cirkel gevangen, waarbij een zwak bankensysteem de financiële positie van de verschillende landen blijft ondermijnen. Op hun beurt vormen zwakke overheden dan weer een bedreiging voor het bankensysteem, want ze zijn niet kapitaalkrachtig genoeg om de banken het hoofd boven water te houden. Het wordt volgens Durden hoog tijd dat de negatieve feedback tussen de verschillende landen en hun banken wordt doorbroken. Wachten tot de volgende crisis zich aandient alvorens echt in actie te schieten, kan uiteindelijk dramatische gevolgen hebben.