De eurozone zal een zware prijs moeten betalen als de koers van de euro door het dak vliegt. Er zouden niet alleen opnieuw veel jobs verloren kunnen gaan, maar bovendien zullen de twijfels over de toekomst van de eenheidsmunt opnieuw toenemen. Een dergelijk scenario moet natuurlijk kost wat kost worden vermeden.

Door agressief de koers van de yen naar omlaag te duwen, heeft Japan de meest recente salvo afgevuurd. Maar ook andere landen laten zich niet onbetuigd: de FED plukt dollars uit de lucht, het Verenigd Koninkrijk drukt à volonté ponden en zelfs de Zwitsers laten zich niet onbetuigd. Uiteindelijk dreigt de euro het grote slachtoffer van dit alles te worden.

De eurozone zal een zware prijs moeten betalen als de koers van de euro door het dak vliegt. Er zouden niet alleen opnieuw veel jobs verloren kunnen gaan, maar bovendien zullen de twijfels over de toekomst van de eenheidsmunt opnieuw toenemen. Een dergelijk scenario moet natuurlijk kost wat kost worden vermeden. Door agressief de koers van de yen naar omlaag te duwen, heeft Japan de meest recente salvo afgevuurd. Maar ook andere landen laten zich niet onbetuigd: de FED plukt dollars uit de lucht, het Verenigd Koninkrijk drukt à volonté ponden en zelfs de Zwitsers laten zich niet onbetuigd. Uiteindelijk dreigt de euro het grote slachtoffer van dit alles te worden.