Het probleem is volgens Blanchflower dat de economie in de eurozone in de komende jaren zwak gaat blijven. Daardoor zullen de lidstaten met problemen grote moeilijkheden hebben om hun schulden terug te betalen.

Blanchflower is ook van mening dat de Europese Centrale Bank zich te veel heeft gefocust op inflatie, eerder dan op het stimuleren van de economische groei. Inflatie is een stokpaardje dat (vooral) de Duitsers zullen moeten opgeven, zoniet zullen de financiële markten hen wel op andere gedachten brengen.

Hij sluit niet uit dat de euro uiteindelijk gaat terugvallen tot pariteit met de dollar. De koersval van de eenheidsmunt lijkt namelijk onstopbaar.

De kans is namelijk klein dat het vertrouwen in de euro hersteld zal worden, om de simpele reden dat de ECB de verkeerde prioriteiten heeft gesteld.

Over een mogelijk uiteenvallen van de eurozone zei Blanchflower alleen dat de kansen op dit scenario groter zijn geworden. Het valt echter onmogelijk te zeggen of dit al dan niet effectief gaat gebeuren.

Het probleem is volgens Blanchflower dat de economie in de eurozone in de komende jaren zwak gaat blijven. Daardoor zullen de lidstaten met problemen grote moeilijkheden hebben om hun schulden terug te betalen. Blanchflower is ook van mening dat de Europese Centrale Bank zich te veel heeft gefocust op inflatie, eerder dan op het stimuleren van de economische groei. Inflatie is een stokpaardje dat (vooral) de Duitsers zullen moeten opgeven, zoniet zullen de financiële markten hen wel op andere gedachten brengen. Hij sluit niet uit dat de euro uiteindelijk gaat terugvallen tot pariteit met de dollar. De koersval van de eenheidsmunt lijkt namelijk onstopbaar. De kans is namelijk klein dat het vertrouwen in de euro hersteld zal worden, om de simpele reden dat de ECB de verkeerde prioriteiten heeft gesteld. Over een mogelijk uiteenvallen van de eurozone zei Blanchflower alleen dat de kansen op dit scenario groter zijn geworden. Het valt echter onmogelijk te zeggen of dit al dan niet effectief gaat gebeuren.