Gary Parr, vice chairman van Lazard vertelde aan CNBC's "The Strategy Session" dat hij verwacht dat de crisis als een zevenkoppige draak regelmatig opnieuw de kop gaat opsteken.

De Europese Monetaire Unie moet volgens Parr worden herdacht. De euro werkt namelijk niet zonder een systeem van straffen, opgelegd aan landen die de gemaakte afspraken met de voeten treden.

Daar ligt volgens Parr meteen ook het verschil met de Verenigde Staten. In de VS is het vertrouwen in de banken weer toegenomen, daar lijkt de financiële sector te zijn opgekuist.

In Europa is dat helemaal niet het geval, hier liggen de banken nog steeds op apegapen. Zowel in de VS als in Europa zullen de banken in het kader van Basel III nog honderden miljarden dollars moeten gaan ophalen. De sector kan dus nog een tijdje onder hoogspanning blijven.

Gary Parr, vice chairman van Lazard vertelde aan CNBC's "The Strategy Session" dat hij verwacht dat de crisis als een zevenkoppige draak regelmatig opnieuw de kop gaat opsteken. De Europese Monetaire Unie moet volgens Parr worden herdacht. De euro werkt namelijk niet zonder een systeem van straffen, opgelegd aan landen die de gemaakte afspraken met de voeten treden. Daar ligt volgens Parr meteen ook het verschil met de Verenigde Staten. In de VS is het vertrouwen in de banken weer toegenomen, daar lijkt de financiële sector te zijn opgekuist. In Europa is dat helemaal niet het geval, hier liggen de banken nog steeds op apegapen. Zowel in de VS als in Europa zullen de banken in het kader van Basel III nog honderden miljarden dollars moeten gaan ophalen. De sector kan dus nog een tijdje onder hoogspanning blijven.