In Duitsland liep ook de Ifo-index - een goede maatstaf voor het vertrouwen onder ondernemers - iets terug.

Dit had ongetwijfeld te maken met de spanningen rondom de Krim, maar de index staat nog steeds op een buitengewoon comfortabel niveau.

In de Verenigde Staten werden afgelopen week positieve cijfers gepubliceerd over de arbeidsmarkt (het aantal werkloosheidsuitkeringen) en het consumentenvertrouwen (door de Conference Board).

In tegenstelling tot de zojuist besproken Ifo-index, geldt dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen zich nog steeds op een relatief laag niveau bevindt.

In Duitsland liep ook de Ifo-index - een goede maatstaf voor het vertrouwen onder ondernemers - iets terug. Dit had ongetwijfeld te maken met de spanningen rondom de Krim, maar de index staat nog steeds op een buitengewoon comfortabel niveau. In de Verenigde Staten werden afgelopen week positieve cijfers gepubliceerd over de arbeidsmarkt (het aantal werkloosheidsuitkeringen) en het consumentenvertrouwen (door de Conference Board). In tegenstelling tot de zojuist besproken Ifo-index, geldt dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen zich nog steeds op een relatief laag niveau bevindt.