De Nederlandse minister van Financiën Mark Rutte verklaarde gisteren dat de mogelijkheid moet overwogen worden om landen uit de eurozone te zetten.

Een paar dagen eerder had de Duitse kanselier Angela Merkel een gelijkaardige uitspraak gedaan. Volgens Rutte moet dergelijke oplossing nochtans de laatste optie zijn, eerst moeten alle andere opties overwogen worden.

Dat de beleggers het zaakje steeds minder vertrouwen, blijkt ook uit het feit dat de credit-default swaps op Italiaans, Spaans, Belgisch en Frans overheidspapier gisteren nieuwe recordniveaus bereikte.

De Nederlandse minister van Financiën Mark Rutte verklaarde gisteren dat de mogelijkheid moet overwogen worden om landen uit de eurozone te zetten. Een paar dagen eerder had de Duitse kanselier Angela Merkel een gelijkaardige uitspraak gedaan. Volgens Rutte moet dergelijke oplossing nochtans de laatste optie zijn, eerst moeten alle andere opties overwogen worden. Dat de beleggers het zaakje steeds minder vertrouwen, blijkt ook uit het feit dat de credit-default swaps op Italiaans, Spaans, Belgisch en Frans overheidspapier gisteren nieuwe recordniveaus bereikte.