Liam Fox van de Conservatieven, de vroegere minister van Defensie, stelt dat momenteel iedereen ook de euro als onzinkbaar beschouwt. Dat is echter helemaal niet zo. Bovendien hebben de bouwers van de constructie vergeten om een reddingsconstructie te voorzien.

Economische vooruitzichten zien er rotslecht uit

Fox maakte zijn opmerking naar aanleiding van de publicatie van zwakke macro-economische cijfers over de eurozone in verband met werkloosheid en de verwerkende industrie.

Volgens de Markit's Eurozone Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI) krompen de activiteiten in de verwerkende industrie in juni opnieuw.

De bedrijven zijn bovendien voorbereid op meer slecht nieuws op komst. Vooral de werkloosheidsgraad vormt een probleem in de eurozone, gezien de werkloosheidsgraad in zijn geheel in mei op 11,10% het hoogste niveau ooit bereikte. In de bedrijfswereld worden nieuwe ontslagen verwacht, zodat de werkloosheidsgraad nog verder kan oplopen.

Liam Fox van de Conservatieven, de vroegere minister van Defensie, stelt dat momenteel iedereen ook de euro als onzinkbaar beschouwt. Dat is echter helemaal niet zo. Bovendien hebben de bouwers van de constructie vergeten om een reddingsconstructie te voorzien. Economische vooruitzichten zien er rotslecht uit Fox maakte zijn opmerking naar aanleiding van de publicatie van zwakke macro-economische cijfers over de eurozone in verband met werkloosheid en de verwerkende industrie. Volgens de Markit's Eurozone Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI) krompen de activiteiten in de verwerkende industrie in juni opnieuw. De bedrijven zijn bovendien voorbereid op meer slecht nieuws op komst. Vooral de werkloosheidsgraad vormt een probleem in de eurozone, gezien de werkloosheidsgraad in zijn geheel in mei op 11,10% het hoogste niveau ooit bereikte. In de bedrijfswereld worden nieuwe ontslagen verwacht, zodat de werkloosheidsgraad nog verder kan oplopen.