De BEL 20 beperkt de winst anderzijds tot ongeveer een half procent. D'Ieteren, Mobistar, Bekaert en Colruyt laten winsten van ongeveer anderhalf procent optekenen. Opvallende stijgers zijn vandaag KBC en Solvay, terwijl onder andere Ageas en Delhaize eveneens een goede beurt maken.

De eurozone koerst regelrecht op een recessie af, zo blijkt uit de evolutie van de Markit's Eurozone Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI). De activiteiten in de Europese verwerkende industrie zijn zelfs nog sterker gedaald dan uit de eerste lezing van de index bleek.

Dexia kondigt een nieuwe fase van zijn ordentelijke ontmantelingsplan in Frankrijk aan

De Europese Ondernemingsraad (Eor) van Dexia is op 28 september 2012 in Parijs bijeengekomen onder het voorzitterschap van Gedelegeerd Bestuurder Karel De Boeck, met het oog op een herziening van het in het najaar van 2011 bekendgemaakte ordentelijke ontmantelingsplan en om de volgende stappen ervan nader te bekijken.

Het plan wordt ten uitvoer gelegd conform de aanvankelijke doelstellingen. Na de verkoop van Belfius (voorheen Dexia Bank België) op 20 oktober 2011 en van de participatie van 50% in RBC Dexia op 27 juli 2012 blijft Dexia de perimeter van de Groep aanpassen door het al aangevatte proces voor de verkoop van de Banque Internationale à Luxembourg en van DenizBank voort te zetten.

In het kader van de gesprekken over de herstructurering van de Groep keurde de Europese Commissie op 26 september 2012 een tweede verlenging tot 31 januari 2013 goed van de tijdelijke liquiditeitswaarborg die door België, Frankrijk en Luxemburg wordt toegekend aan Dexia SA en Dexia Crédit Local (DCL).

Na de ondertekening van een intentieprotocol door de Franse Staat, de Caisse des Dépôts (CDC) en La Banque Postale (LBP) op 16 maart jongstleden, zijn in Frankrijk deze zomer de gesprekken met de Europese Commissie voortgezet om de contouren van Dexia en van het nieuwe financieringssysteem van de lokale overheidssector in Frankrijk verder uit te werken.

Het hieronder beschreven project (waarvan de precieze modaliteiten door de partijen in een definitieve overeenkomst moeten worden vastgelegd), alsook het gehele ordentelijke ontmantelingsplan van Dexia, is onderworpen aan de goedkeuring van de Europese Commissie.

De BEL 20 beperkt de winst anderzijds tot ongeveer een half procent. D'Ieteren, Mobistar, Bekaert en Colruyt laten winsten van ongeveer anderhalf procent optekenen. Opvallende stijgers zijn vandaag KBC en Solvay, terwijl onder andere Ageas en Delhaize eveneens een goede beurt maken. De eurozone koerst regelrecht op een recessie af, zo blijkt uit de evolutie van de Markit's Eurozone Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI). De activiteiten in de Europese verwerkende industrie zijn zelfs nog sterker gedaald dan uit de eerste lezing van de index bleek. Dexia kondigt een nieuwe fase van zijn ordentelijke ontmantelingsplan in Frankrijk aanDe Europese Ondernemingsraad (Eor) van Dexia is op 28 september 2012 in Parijs bijeengekomen onder het voorzitterschap van Gedelegeerd Bestuurder Karel De Boeck, met het oog op een herziening van het in het najaar van 2011 bekendgemaakte ordentelijke ontmantelingsplan en om de volgende stappen ervan nader te bekijken. Het plan wordt ten uitvoer gelegd conform de aanvankelijke doelstellingen. Na de verkoop van Belfius (voorheen Dexia Bank België) op 20 oktober 2011 en van de participatie van 50% in RBC Dexia op 27 juli 2012 blijft Dexia de perimeter van de Groep aanpassen door het al aangevatte proces voor de verkoop van de Banque Internationale à Luxembourg en van DenizBank voort te zetten. In het kader van de gesprekken over de herstructurering van de Groep keurde de Europese Commissie op 26 september 2012 een tweede verlenging tot 31 januari 2013 goed van de tijdelijke liquiditeitswaarborg die door België, Frankrijk en Luxemburg wordt toegekend aan Dexia SA en Dexia Crédit Local (DCL). Na de ondertekening van een intentieprotocol door de Franse Staat, de Caisse des Dépôts (CDC) en La Banque Postale (LBP) op 16 maart jongstleden, zijn in Frankrijk deze zomer de gesprekken met de Europese Commissie voortgezet om de contouren van Dexia en van het nieuwe financieringssysteem van de lokale overheidssector in Frankrijk verder uit te werken. Het hieronder beschreven project (waarvan de precieze modaliteiten door de partijen in een definitieve overeenkomst moeten worden vastgelegd), alsook het gehele ordentelijke ontmantelingsplan van Dexia, is onderworpen aan de goedkeuring van de Europese Commissie.