Maar enkel Duitsland weet zich momenteel te onttrekken aan de verdere terugval in groeiverwachtingen zodat Duchateau posities op Europese aandelen toch grotendeels oriënteert op Duitsland (met uitsluiting van bedrijven die teveel op China zijn gericht), aangevuld met keuzes uit Scandinavië.

Hier moest men al in 2000 een diepgaande bankencrisis doorworstelen en werd de nodige opkuis doorgevoerd.

Vandaar dat Zweden en Noorwegen beter wisten stand te houden in 2008 en sneller terug op het juiste spoor konden geraken.

Een dergelijke grondige opkuis van slechte bancaire strategieën en kortzichtige aandeelhouders ontbreekt echter in de Eurozone waar met de nodige staatssteun precies die financiële groepen in stand werden gehouden die de grootste financiële ramp ooit veroorzaakten.

De Amerikaanse beurzen veren intussen terug hoger, ondanks de hogere lange termijnrentevoeten maar dankzij de toenemende groei van de bedrijfsresultaten.

Maar enkel Duitsland weet zich momenteel te onttrekken aan de verdere terugval in groeiverwachtingen zodat Duchateau posities op Europese aandelen toch grotendeels oriënteert op Duitsland (met uitsluiting van bedrijven die teveel op China zijn gericht), aangevuld met keuzes uit Scandinavië. Hier moest men al in 2000 een diepgaande bankencrisis doorworstelen en werd de nodige opkuis doorgevoerd. Vandaar dat Zweden en Noorwegen beter wisten stand te houden in 2008 en sneller terug op het juiste spoor konden geraken. Een dergelijke grondige opkuis van slechte bancaire strategieën en kortzichtige aandeelhouders ontbreekt echter in de Eurozone waar met de nodige staatssteun precies die financiële groepen in stand werden gehouden die de grootste financiële ramp ooit veroorzaakten. De Amerikaanse beurzen veren intussen terug hoger, ondanks de hogere lange termijnrentevoeten maar dankzij de toenemende groei van de bedrijfsresultaten.