Hoewel de huidige recessie minder diepe wonden slaat dan die van 2008-2009 (toen was er een krimp van 5,6%, nu van 1,2%) brengt het aanhoudende uitblijven van groei de eurozone heel wat schade toe en dat heeft ook aanzienlijke sociale gevolgen.

De huidige economische activiteit staat immers opnieuw op hetzelfde peil als in 2006. De laatste zes maanden waren er wat vroege signalen van verbetering, maar die waren al vóór het debacle in Cyprus alweer aan het afzwakken.

De Europese beurzen noteren inmiddels nog steeds fors in de plus, waarbij ten opzichte van vanmiddag toch wat terrein moest worden prijsgeven.

Aankopen door Japanse institutionele beleggers duwden de rente op Duitse staatsobligaties omlaag, maar vandaag gingen die toch voor de derde dag op rij weer wat hoger.

Hoewel de huidige recessie minder diepe wonden slaat dan die van 2008-2009 (toen was er een krimp van 5,6%, nu van 1,2%) brengt het aanhoudende uitblijven van groei de eurozone heel wat schade toe en dat heeft ook aanzienlijke sociale gevolgen. De huidige economische activiteit staat immers opnieuw op hetzelfde peil als in 2006. De laatste zes maanden waren er wat vroege signalen van verbetering, maar die waren al vóór het debacle in Cyprus alweer aan het afzwakken. De Europese beurzen noteren inmiddels nog steeds fors in de plus, waarbij ten opzichte van vanmiddag toch wat terrein moest worden prijsgeven. Aankopen door Japanse institutionele beleggers duwden de rente op Duitse staatsobligaties omlaag, maar vandaag gingen die toch voor de derde dag op rij weer wat hoger.